Anläggning, trädgård och uppfart

Vår anläggningstjänst på FöFa Smygehamn AB är din partner när det gäller att omvandla ditt utomhusutrymme till en vacker och funktionell plats att njuta av. Oavsett om du drömmer om en frodig trädgård, en elegant uppfart eller en kombination av båda, så är vårt dedikerade team redo att göra dina utomhusvisioner till verklighet.

Våra Anläggningstjänster inkluderar:

 • Trädgårdsdesign och Planering: Vi hjälper dig att skapa en trädgårdsplan som passar din stil och behov, inklusive val av växter, träd, stenar och dekorationer.
 • Skapande av Trädgårdar: Vi bygger trädgårdar från grunden, inklusive markförberedelse, plantering och skapande av sittplatser, stigar och gräsytor.
 • Uppfarter och Gångvägar: Skapa en imponerande uppfart eller en vackert utformad gångväg med hjälp av högkvalitativa material och expertis.
 • Stenarbeten och Murar: Vi kan bygga stödmurar, dekorativa stenarbeten och andra strukturer som förhöjer din trädgård och uppfart.
 • Bevattningssystem: För en bekymmersfri trädgårdsskötsel erbjuder vi installation av automatiserade bevattningssystem.
 • Belysning: Skapa atmosfär och säkerhet i din trädgård och uppfart med professionell belysning.

Varför Välja Våra Anläggningstjänster?

 • Erfarenhet och Expertis: Vårt team har omfattande erfarenhet inom trädgårds- och uppfartsanläggning och kan förverkliga din vision med precision.
 • Kreativ Design: Vi arbetar nära dig för att skapa en unik utomhusmiljö som matchar din personliga stil och behov.
 • Högkvalitativa Material: Vi använder enbart de bästa materialen för att säkerställa hållbarhet och estetik.
 • Projekthantering: Vi tar hand om hela processen från planering och design till genomförande och avslutning.
 • Tidsramsstyrning: Vi levererar vårt arbete enligt överenskomna tidsramar, så att du snabbt kan njuta av din vackra trädgård och uppfart.
Oavsett om du har en klar idé eller behöver hjälp med att utforma din drömträdgård och uppfart, är vi redo att vara din kreativa partner utomhus. Kontakta oss idag för att diskutera dina anläggningsprojekt och hur vi kan förvandla din utomhusmiljö till något extraordinärt. Med FöFa Smygehamn AB får du en trädgård och uppfart som kommer att vara en källa till glädje och skönhet under många år framöver.

Rot- och Rutavdrag: För Smarta Besparingar

Rot- och rutavdrag är ett skatteincitament som låter dig spara pengar när du anlitar företag för reparation, underhåll, ombyggnad, tillbyggnad och hushållsnära tjänster. Här är några viktiga detaljer:
 • ROT-Arbete: För bygg- och renoveringsprojekt kan du dra nytta av ROT-avdraget för arbetskostnaden. Maxbeloppet för ROT-avdrag är 50 000 kronor per år.
 • RUT-Arbete: Hushållsnära tjänster, som reparation och underhåll av vitvaror och it-utrustning, ger rätt till rutavdrag. Rutavdraget och ROT-avdraget kan sammanlagt vara högst 75 000 kronor per person och år.
 • Material och Andra Kostnader: Notera att avdragen enbart gäller för arbetskostnader, inte för material eller andra utgifter som resekostnader.
 • Beroende av Skattebetalande: Om du kan dra fördel av avdragen beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och andra avdrag du gör, som skattereduktion för grön teknik.
Gör din ekonomi smartare genom att dra nytta av ROT- och rutavdrag. Kontakta oss för mer information om hur dessa avdrag kan appliceras på dina projekt.

Kontakta oss


Tel: 0737074671
E-post: Info@fofa.se

Postadress

Villavägen 34
Smygehamn

Vill du se vad vi gjort innan?

Frågor och svar för Anläggning, trädgård och uppfart


Vad kostar det att anlägga en uppfart?

Kostnaden för att anlägga en uppfart varierar beroende på flera faktorer, inklusive storlek, materialval, markförhållanden och arbetskostnader. Generellt sett kan priset variera från några tusen kronor till flera tiotusen kronor. Det bästa sättet att få en exakt prisuppskattning är att kontakta ett anläggningsföretag för en offert baserad på dina specifika behov.

Vad kostar stenläggning per kvm?

Kostnaden för stenläggning per kvadratmeter (kvm) varierar beroende på vilken typ av sten du väljer, arbetskostnader och markförhållanden. Generellt kan priserna variera från cirka 200 till 600 kronor per kvm eller mer för högkvalitativa stenar och avancerade mönster. Priset kan vara lägre om du väljer enklare stenar och enklare mönster.

Kan man lägga marksten direkt på jord?

Det är inte rekommenderat att lägga marksten direkt på jord eftersom detta kan leda till ojämnhet, sättningar och brist på dränering. För att säkerställa en hållbar och stabil stenläggning bör marken förberedas genom att ta bort jord, komprimera och använda ett lager av makadam eller sand som bas.

Måste man lägga markduk när man lägger plattor?

Att använda markduk under marksten eller plattor är en vanlig praxis som hjälper till att förhindra ogräs och grästvättning mellan fogarna och ger en jämnare och stabilare yta. Markduk bidrar också till dränering och förlänger stenarnas livslängd. Det är starkt rekommenderat att använda markduk när du lägger marksten eller plattor.