Tillbyggnad

Vår Tillbyggnadstjänst på FöFa Smygehamn AB gör det enkelt att expandera och förbättra ditt befintliga hem eller företagsutrymme. Oavsett om du behöver mer utrymme för en växande familj, önskar en extra arbetsyta eller bara vill öka fastighetens värde, är vårt team redo att göra dina tillbyggnadsdrömmar till verklighet.

Varför Välja Tillbyggnad?

Tillbyggnader är en utmärkt lösning för att anpassa ditt utrymme efter dina föränderliga behov utan att byta bostad eller företagslokaler. Det ger dig möjlighet att utnyttja din befintliga fastighet på ett smart och kostnadseffektivt sätt.
​​​​​​​

Våra Tillbyggnadstjänster inkluderar:

 • Bostadstillbyggnader: Skapa mer utrymme för familjen med extra sovrum, badrum, vardagsrum eller en rymligare köksmiljö.
 • Företagstillbyggnader: Utöka din företagsverksamhet med nya kontorsytor, lagerutrymmen eller andra funktionella områden.
 • Uterum: Skapa en koppling till naturen med ett välkomnande uterum som du kan njuta av året runt.
 • Attefallshus: Lägg till en fristående bostadsenhet för gäster, uthyrning eller som en privat reträtt.
 • Garage- och Carporttillbyggnader: Skydda dina fordon och öka fastighetens funktionalitet med en ny garage- eller carporttillbyggnad.

Varför Välja Vår Tillbyggnadstjänst?

 • Kreativ Design: Vår erfarna designteam arbetar nära dig för att skapa en tillbyggnad som passar din nuvarande arkitektur och stil.
 • Kvalitet och Hållbarhet: Vi använder endast högkvalitativa material och byggtekniker för att säkerställa att din tillbyggnad står emot tidens tand.
 • Effektiv Projektledning: Vi tar hand om hela processen, inklusive bygglov och tillstånd, för att göra din tillbyggnad så smidig som möjligt.
 • Budgetmedvetenhet: Vi arbetar inom din budget och erbjuder kostnadseffektiva lösningar för att maximera värdet av din tillbyggnad.
 • Tidsramsstyrning: Vi håller oss inom överenskomna tidsramar så att du kan börja njuta av din nya tillbyggnad så snart som möjligt.
Vi är redo att ta hand om varje aspekt av din tillbyggnad, från planering och design till genomförande och avslutning. Kontakta oss idag för att diskutera dina tillbyggnadsdrömmar och hur vi kan göra dem till verklighet. Med FöFa Smygehamn AB kan du expandera och förbättra ditt utrymme med förtroende och kreativitet.

Rot- och Rutavdrag: För Smarta Besparingar

Rot- och rutavdrag är ett skatteincitament som låter dig spara pengar när du anlitar företag för reparation, underhåll, ombyggnad, tillbyggnad och hushållsnära tjänster. Här är några viktiga detaljer:
 • ROT-Arbete: För bygg- och renoveringsprojekt kan du dra nytta av ROT-avdraget för arbetskostnaden. Maxbeloppet för ROT-avdrag är 50 000 kronor per år.
 • RUT-Arbete: Hushållsnära tjänster, som reparation och underhåll av vitvaror och it-utrustning, ger rätt till rutavdrag. Rutavdraget och ROT-avdraget kan sammanlagt vara högst 75 000 kronor per person och år.
 • Material och Andra Kostnader: Notera att avdragen enbart gäller för arbetskostnader, inte för material eller andra utgifter som resekostnader.
 • Beroende av Skattebetalande: Om du kan dra fördel av avdragen beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och andra avdrag du gör, som skattereduktion för grön teknik.
Gör din ekonomi smartare genom att dra nytta av ROT- och rutavdrag. Kontakta oss för mer information om hur dessa avdrag kan appliceras på dina projekt.

Kontakta oss


Tel: 0737074671
E-post: Info@fofa.se

Postadress

Villavägen 34
Smygehamn

Vill du se vad vi gjort innan?

Frågor och Svar om Tillbyggnation


Vad räknas som om- och tillbyggnad?

Om- och tillbyggnad avser att ändra eller utvidga en befintlig byggnad. Det kan inkludera att lägga till nya rum, utöka befintliga utrymmen, byta tak eller fasad, eller omvandla en del av byggnaden för ett nytt ändamål. Tillbyggnad innebär att du bygger på en befintlig struktur, medan ombyggnad innebär att du ändrar och förnyar en del av en byggnad.

Vad kostar det att bygga ut per kvm?

Kostnaden för att bygga ut per kvadratmeter (kvm) varierar beroende på flera faktorer, inklusive plats, materialval, arbetskostnader och projektets komplexitet. Generellt sett kan priserna för tillbyggnad variera från några tusen kronor till flera tiotusen kronor per kvm. Det är bäst att begära en prisuppskattning från en byggentreprenör baserat på dina specifika krav.

Hur mycket får man bygga ut sitt hus utan bygglov?

Reglerna för hur mycket du får bygga ut ditt hus utan bygglov varierar beroende på din plats och gällande byggregler. I många områden tillåts mindre tillbyggnader utan bygglov, men gränserna för storlek och höjd kan variera. Det är viktigt att konsultera din lokala byggmyndighet för att få information om specifika regler och krav som gäller för ditt område.

Vilka tillstånd och tillstånd behövs vanligtvis för tillbyggnad?

För tillbyggnad krävs oftast bygglov eller byggtillstånd från din lokala byggmyndighet. Du kan också behöva godkännande för ändring av användning eller planändringar beroende på omfattningen av ditt projekt. Dessutom kan det vara nödvändigt att ansöka om avloppstillstånd, elektriskt tillstånd och andra relevanta tillstånd beroende på projektets natur och omfattning.

Hur kan jag planera en tillbyggnad på ett kostnadseffektivt sätt?

För att planera en kostnadseffektiv tillbyggnad är det viktigt att:
 • Tydligt definiera dina mål och behov för tillbyggnaden.
 • Arbeta med en erfaren arkitekt eller designer för att skapa en effektiv och funktionell plan.
 • Få flera offerter från kvalificerade byggentreprenörer för att jämföra priser och utvärdera deras erfarenhet.
 • Ha en noggrann budgetplan och överväga att inkludera en buffert för oförutsedda kostnader.
 • Diskutera energieffektiva lösningar som kan minska framtida driftskostnader.